Członkowie

Imię i nazwisko: Andrzej Opala
Funkcja: Starosta Powiatu Łódzkiego Wschodniego
Adres: ul. Sienkiewicza 3, 90-954 Łódź

Powiat Łódzki Wschodni, w którego skład wchodzą gminy Andrespol, Brójce, Koluszki, Nowosolna, Tuszyn i Rzgów posiada bogate walory turystyczno-rekreacyjne i przyrodnicze oraz bardzo dogodne warunki dla osiedlania się i spędzania czasu wolnego.

Turystyka na terenie powiatu związana jest głównie z aktywnością rowerzystów, amatorów grzybobrania, tworzeniem bazy wypoczynku sobotnio niedzielnego dla mieszkańców Łodzi oraz okolic, którzy na naszym terenie posiadają liczne działki rekreacyjne.

Najchętniej uczęszczanym obszarem jest położony na północy powiatu, w Gminie Nowosolna Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich – jedna z największych atrakcji turystycznych województwa łódzkiego. Oprócz tego ważnym punktem w Powiecie są największe w Polsce zespoły targowisk w gminach Tuszyn i Rzgów, to tam znajduje się Polskie centrum handlu odzieżowego.

Wyśmienite położenie w centrum Polski oraz korzystny prorozwojowy klimat są naszymi atutami. Powiat Łódzki Wschodni – przyjazny dla ludzi – zaprasza.